Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Προβολή ταινίας «Το ημερολόγιο» στο Στέκι Καθηγητών

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Στεκιού παρουσιάζει τη δραματική ταινία εποχής, του Νικ Κασσαβέτη, «Το ημερολόγιο»

Με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Ρέητσελ Μακ Ανταμς, Τζίνα Ρόουλαντς, Τζέημς Γκάρνερ, Σαμ Σέπαρντ, Τζόαν Αλεν και Τζέημς Μάρσντεν.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. στο Στέκι των Καθηγητών

*******************

Μία μεγαλειώδης ιστορία αγάπης, το «Ημερολόγιο» ακολουθεί το ταραγμένο ταξίδι δύο νεαρών εραστών, της Αλι και του Νώε, που ξεκινά τη δεκαετία του 40. Οι δυο τους ερωτεύονται με την πρώτη ματιά και ζουν ένα παθιασμένο καλοκαίρι. Οι κοινωνικές τους διαφορές και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος προκαλούν το χωρισμό τους και μετά από χρόνια, βρίσκονται αναπάντεχα, ξανά μαζί. Η ιστορία της ακλόνητης αγάπης αυτού του ζευγαριού,τα εμπόδια και το πάθος τους, αποκαλύπτονται δεκαετίες αργότερα σε μία γυναίκα που ζει σε κάποιο θεραπευτήριο του Νότου, από έναν κύριο που την επισκέπτεται τακτικά για να της διαβάσει ιστορίες από ένα μυστηριώδες ημερολόγιο…

Ο Νικ Κασσαβέτης, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο μπεστ σέλερ του Νίκολας Σπαρκς ( «Χαμένες Αγάπες» ), μία συγκλονιστική ερωτική ιστορία για τις χαμένες ευκαιρίες και τη δύναμη που έχει η αγάπη να επιβιώνει.Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι ανερχόμενοι Ράιαν Γκόσλινγκ («Θεωρίες Εγκλήματος»), Ρέητσελ Μακ Ανταμς ("Mean Girls") και Τζέημς Μάρσντεν (Χ-ΜΕΝ και Χ-ΜΕΝ2). Το καστ συμπληρώνουν σπουδαίοι ηθοποιοί με υποψηφιότητες για Οσκαρ ερμηνείας: η Τζίνα Ρόουλαντς, ο Τζέημς Γκάρνερ, η Τζόαν Αλεν και Σαμ Σέπαρντ. Η παραγωγή της ταινίας είναι του Μαρκ Τζόνσον, βραβευμένου με Οσκαρ παραγωγού για τον «Ανθρωπο της Βροχής».

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Δραστηριότητες και Ομάδες στο Στέκι Καθηγητών

Σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη δημιουργία των εξής ομάδων στο Στέκι των καθηγητών:
  • Κινηματογραφική ομάδα, υπεύθυνος Μανώλης Τζαγκαράκης (6972674292)
  • Λογοτεχνική ομάδα, υπεύθυνος Ευθύμης Καρουζάκης (6978296326)
  • Θεατρική ομάδα, υπεύθυνος Χρήστος Σουρουλής (6946427261)
  • Ομάδα αυτογνωσίας, υπεύθυνη Στέλλα Ψωμά (6973839671)
  • Ομάδα μπριτζ, υπεύθυνος Μανώλης Χατζηδάκης (6973697676)
  • Χορευτική ομάδα (λάτιν), υπεύθυνος Νίκος Παραγιουδάκης (6978674374)
Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να συμμετέχει, μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τους υπεύθυνους.
Επίσης, όποιος θέλει, μπορεί φυσικά να προτείνει κάποια νέα ομάδα.

Η Λογοτεχνική ομάδα θα συναντηθεί την Πέμπτη, 11/6 στις 8 μ.μ.

Επίσης, την Τετάρτη 10/6 στις 9 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία "Ανάμεσα στους τοίχους"

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Προβολή ταινίας στο Στέκι των Καθηγητών

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Στεκιού προβάλει την ταινία "Μια απλή διατύπωση", του Giuseppe Tornatore, την Πέμπτη στις 9:30 στο Στέκι.

Πρόκειται για μια εκπληκτική ταινία, με απρόσμενο τέλος, που όμως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν της δόθηκε η δημοσιότητα που έπρεπε.
Η πλοκή εκτυλίσσεται σαν την γάτα με το ποντίκι μεταξύ των δύο προσωπικοτήτων που υποδύονται δύο σπουδαίοι ηθοποιοί (Gerard Depardieu - Roman Polanski).
Κυριαρχεί κατά την διάρκεια της ταινίας ένα βαθύ μυστήριο, με μια εκπληκτική έκβαση στο τέλος, κάτω από τους ήχους και την ωραία μουσική του Ennio Morricone.