Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο Στέκι Καθηγητών,Τετάρτη 28 Aπριλίου, ώρα 9:00μ.μ

ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
IT'S A FREE WORLD
του Κεν Λόουτs
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Σενάριο: Paul Laverty
Πρωταγωνιστούν: Kierston Wareing, Juliet Ellis, Leslaw Zurek, Colin Caughlin, Joe Siffleet
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Χώρα παραγωγής : ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ
Διάρκεια: 96'
Είδος ταινίας : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Υπόθεση: Η Άντζι μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σχολική παιδεία, αλλά είναι δυναμική, έξυπνη και φιλόδοξη. Όταν μένει άνεργη για άλλη μια φορά, είναι αποφασισμένη να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Μαζι με τη συγκάτοικό της, τη Ρόουζ, αποφασίζουν να γίνουν τα αφεντικά του εαυτού τους. Στήνουν ένα γραφείο ανεύρεσης εργασίας για μετανάστες εργάτες, το οποίο λειτουργεί σε μια διαφορετική πραγματικότητα με άλλους κανόνες. Εκεί η εργασία είναι φτηνή και οι νόμοι θεσπίζονται για να καταργούνται.
Ίσως και να αντιπροσωπεύουν ένα σημείο των καιρών: η ευκαιρία να βγάλεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ανεξάρτητα από τις συνέπειες, είναι δελεαστική. Αλλά με τι κόστος;

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Προβολή ταινίας, Τετάρτη 21/04, ώρα 9.00 μ.μ στο Στέκι Καθηγητών

Das Weisse Band



Η Λευκή Κορδέλα



- Γνωστό και ως:

The White Ribbon


Das Weisse Band: Eine Deutsche Kindergeschichte

· Είδος: Εποχής

·
Παραγωγή: 2009

·
Γλώσσα: Γερμανικά - Ιταλικά - Πολωνικά

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Michael Haneke



Βρισκόμαστε στα πρώτα έτη του 20ου αιώνα, σ`ένα προτεσταντικό χωριό της Γερμανίας. Η αγροτική οικογενειοκρατική κοινωνία διοικείται από τις ετερόκλητες και συγκοινωνούσες εξουσίες του Βαρόνου, του ιατρού και του παππά. Αυστηροί κανόνες, τυπικοί και άτυποι, ρυθμίζουν τη συμπεριφορά του χωριού. Όμως σε ανύποπτο χρόνο, τη φαινομενική ευημερία ταράσσουν γεγονότα βάναυσης και νοσηρής εγκληματικότητας! Οι εκτελεστές της εγκληματικής πράξης άγνωστοι. Ή καλύτερα άπιαστοι. Η εγκληματική διαδικασία είναι βαθύτερη. Οι ρίζες της χωμένες βαθιά στο οργανικό σχήμα αυτού του τόπου. Σερβίρονται στα εκκλησιαστικά δισκοπότηρα. Φουντώνουν ως φωτιές μέσα στη νύχτα κάτω απ`το παχύ δέρμα της επιβεβλημένης τυπολατρίας. Χύνονται σαν δάκρυα βροχής και πόνου, μέσα από ενδοφλέβια χορήγηση χυδαιότητας...




Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Τετάρτη 14 Aπριλίου, ώρα 9:00μ.μ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο Στέκι Καθηγητών

Babel

• Είδος: Δραματική
• Παραγωγή: 2006
Σενάριο : Guillermo Arriaga
Σκηνοθεσία: Alejandro Gonzalez Inarritu

Στο Babel παρακολουθούμε ένα ψηφιδωτό από διαφορετικούς και άσχετους μεταξύ τους χαρακτήρες, να εμπλέκονται και να αλληλεπιδρούν, σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όπου όλοι συνυπάρχουν και όλοι φοβούνται αλλήλους. Από την έρημο του Μαρόκο, την παράνοια του Τόκυο και την ανασφάλεια της σύγχρονης Αμερικής, ο Inarritu φτιάχνει το βαβελωνιακό ψηφιδωτό του με περισσή τέχνη και προσοχή. Αντίστοιχα, ο Santaolalla με τη βοήθεια και άλλων, διεθνών μουσικών (μέχρι και Fat Boy Slim περιέχει η συλλογή) προσπαθεί να κλείσει στα 2 cd του soundtrack όλο αυτό το κράμα ετερόκλητων στοιχείων και πολιτισμών.


• Πλοκή:
Στην καρδιά της Μαροκινής ερήμου, ένα μικρό βοσκόπουλο σημαδεύει παίζοντας με μια κυνηγετική καραμπίνα ένα τουριστικό πούλμαν, πετυχαίνοντας την Σούζαν, μια αμερικανίδα εκδρομέα, στον λαιμό, προκαλώντας της ακατάσχετη αιμορραγία. Για τον άντρα της, τον μπερδεμένο με τα όσα συμβαίνουν Ρίτσαρντ, είναι η αρχή μιας Οδύσσειας προκειμένου να βρει μες στην ερημιά γιατρό που θα την βοηθήσει. Την ίδια στιγμή πίσω στο σπίτι του ζευγαριού στο Σαν Ντιέγκο, η γκουβερνάντα Αμέλια, δίχως να έχει άλλη λύση, αναλαμβάνει το ρίσκο να πάρει μαζί της στο Μεξικό τα δύο τους ανήλικα παιδιά, ώστε να μπορέσει να παραστεί στον γάμο του γιου της, παρακούοντας τις εντολές των εργοδοτών της. Όπως εντολές, κοινωνικού χαρακτήρα αρνείται να ακολουθήσει, η επαναστατημένη Τσιέκο, μια κωφάλαλη κοπέλα, που μεγαλώνει μέσα στην παράνοια μιας μεγαλούπολης όπως το Τόκιο, γνωρίζοντας πως ο πατέρας της για άγνωστους προς εκείνη λόγους, καταζητείται από την αστυνομία.